Unibet

Houd je van autorijden? Dan is er een dikke kans dat je gebruik hebt gemaakt van technologie die afkomstig is uit de Formule 1. Hoewel je waarschijnlijk nooit in een echte raceauto hebt gezeten, zijn de nieuwste snufjes, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, het gevolg van innovaties in deze hoogste klasse van de autosport. Maar ook als je alleen maar graag naar autoraces kijkt, kun je er als het ware aan meedoen, door Formule 1 weddenschappen af te sluiten.

 

Supersnel

De bolides in deze racediscipline kunnen snelheden bereiken van meer dan 300 kilometer per uur. Coureurs moeten dan ook razendsnel beslissingen kunnen nemen, om te voorkomen dat ze uit de bocht vliegen, crashen, of gewoon om te zorgen dat ze aan de leiding blijven of komen. Deze gigantische snelheden hebben ook gevolgen voor jou als wedder.

Omdat er tijdens de race van alles kan gebeuren, moet je, als je een weddenschap afsluit op een Formule 1-race, ook met alles rekening houden. Dat geldt helemaal als je tijdens de race nog wedt. Je zult dus moeten weten hoe een race precies in zijn werk gaat, zodat je dingen misschien van te voren aan ziet komen.

Regent het bijvoorbeeld, of weet je dat een coureur niet in vorm is? Dit kan allemaal invloed hebben op de resultaten. Het is dus aan te bevelen om je eerst goed te verdiepen in de Formule 1, door goed naar wedstrijden te kijken, voordat je weddenschappen af gaat sluiten.

Waarop kun je wedden

Misschien denk je dat je alleen maar kunt inzetten op wie de race gaat winnen, maar niets is minder waar. Je kunt op allerlei factoren van de race inzetten. Als je bijvoorbeeld denkt dat de safety car zal worden gebruikt, kan je daarop geld zetten. Je kunt ook weddenschappen afsluiten op rondetijden - daarom is het belangrijk dat je iets weet van de auto’s en coureurs, zodat je kunt inschatten waar ze toe in staat zijn.

Daarnaast kun je tijdens de race op allerlei zaken inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaatsen in het klassement. Hiervoor is het dus ook van belang dat je enigszins weet hoe een race kan evolueren, waarbij je, we benadrukken het nog maar eens, net als de coureurs vliegensvlug moet kunnen inspelen op veranderingen, die soms onverwacht zijn.

De moeite waard

Zoals je ziet is het afsluiten van Formule 1 weddenschappen misschien niet direct geschikt voor de beginner, maar als je even de tijd neemt om je erin te verdiepen - en geef toe, als je van auto’s houdt, kost dit je waarschijnlijk weinig moeite - loont het zeker de moeite. Wedden op Formule 1-races levert vaak namelijk hoge winstpercentages op. Op de meeste weddenschappen kan je minstens twee tot drie keer je inleg terugkrijgen.

Zo zie je dat het zeker de moeite waard is om eens een gokje te wagen. Je kijkt sowieso al graag naar hoe die supersnelle racewagens over het asfalt zoeven, dus waarom zou je het niet nog wat spannender maken voor jezelf?